Get Adobe Flash player
Főmenü
Tanév rendje
Belépés



Ki olvas minket
Oldalainkat 8 vendég böngészi
Kép találomra
kiallitas049.JPG
Címlap

postheadericon Friss hírek

postheadericon Hildes szakmai sikerek!

Hildes szakmai sikerek!

A napokban rendezték a szakközépiskolások számára a szakmai versenyek országos döntőit. Az építészeti szakmacsoportban kétféle szakmai versenyt szerveznek, az egyiket az érettségizőknek, a másikat a technikus vizsga előtt állóknak. Az idei tanévben mindkét verseny országos döntőjén a győri Hild József Építőipari Szakközépiskola tanulói szerezték meg az 1. helyezéseket. A versenyeken az ország 27 építőipari szakközépiskolájának több száz tanulója mérte össze tudását. A megmérettetések elődöntőből, középdöntőből és az országos döntőből álltak.

Az érettségizőknek rendezett verseny, hivatalos nevén Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV) országos döntőjét Szolnokon rendezték az ország legjobb 35 tanulójának. Itt a Hildet 11 tanuló képviselte. Ez abszolút rekord, ilyen sok tanuló még soha nem jutott be az országos döntőbe egy intézményből. A döntő három napig zajlott, írásbeli és szóbeli részekből állt, a kérdések átölelték a több év során tanult teljes szakmai tananyagot.

Az eredményhirdetésnél a Hild 13. A osztályának tanulója, Suhajda Richárd örülhetett az országos 1. helyezésnek. A résztvevők a felsőoktatási felvételi eljárásban 1-10. helyezés esetén 100 többletpontot, 11-20. helyezés esetén 50 többletpontot, 21-30. helyezés esetén 25 többletpontot szereznek. Suhajda Richárd a többletpontokon kívül értékes tárgyjutalomban is részesült. A döntőn résztvevő tanulók név szerint mindenképpen említést érdemelnek: 100 többletpontot kapott: Suhajda Richárd, Krajczár Richárd, Barbély László, 50 többletpontot szerzett: Szénássy Péter, Antal Vivien, Lengyel Viola, 25 többletponttal gazdagodott: Kovács Martin, Pőcze Gábor Bendegúz, Forján Richárd, résztvevő volt továbbá: Fogarasi Anna és Farkas Cintia. A tanulók felkészítése a tanórai kereteken kívül szakkörön történt Vincze Miklós mérnök-tanár vezetésével.
A teljes eredménylista letöltése>>
A technikus vizsga előtt álló tanulók részére rendezett verseny, hivatalos nevén Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén, a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül rendezték meg. Ide már csak a legjobb hat tanuló kapott meghívást. A Hildet két diák képviselte. A döntő itt is három napig zajlott, az írásbeli és a szóbeli feladatokon kívül gyakorlati feladatokat is meg kellett oldani a versenyzőknek.
Az eredményhirdetésnél az országos 1. helyezést a Hild 14. A osztályának tanulója, Sánta Ákos szerezte meg. A díjakat Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke adta át, aki személyes útravalót is adott a versenyzőnek. A 4. helyezést a szintén Hildes, Csillag Máté szerezte meg. Mindketten a teljes szakmai vizsga letétele alól felmentést kaptak, eredményük: 100 %-os jeles. További 4 tanuló, Belán Dániel, Schweiger Laura, Tálosi Lilla és Tukora Erna Zsófia a középdöntőn elért eredményeik alapján a szakmai vizsga egy része alól kaptak felmentést. A tanulók felkészítése itt is a tanórai kereteken kívül szakkörön történt Vörösházi György mérnök-tanár vezetésével.
A Hildben több évtizedes hagyományai vannak a szakmai versenyeknek, évről-évre sikeres eredményeket érnek el. Az utóbbi 10 évben tanulóink a megszerezhető 20-ból 7 országos első helyezést hoztak haza. Mindemellett nagyon sok dobogós és szinte megszámlálhatatlan országos döntős helyezéssel gazdagították az iskola hírnevét. Köszönet érte a felkészítőknek.
Képgaléria versenyzőkről>>

Hildes rekord az országos tanulmányi versenyeken (győr+ online)>>

Módosítás: (2014. május 12. hétfő, 06:46)