Get Adobe Flash player
Főmenü
Tanév rendje
Belépés



Ki olvas minket
Oldalainkat 343 vendég böngészi
Kép találomra
kiallitas049.JPG
Címlap

postheadericon Friss hírek

postheadericon Híd-makett építő verseny-Hildes sikerek

 

Hildes sikerekkel zárult A Hídépítők Egyesülete, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és az A-HÍD ZRt. híd-makett építési pályázata, amelyen a modellezők két kategóriában versenyezhettek: hazánk hídjai közül készíthették el egynek a modelljét, vagy fantázia hidat építhettek.

Tüske Roland 9.B-s tanuló III. helyezést ért el egy gyönyörű kis fantáziahíddal, mely egy mély völgyet ível át. Roppant szép és gondos a híd környezetének kialakítása: bokrok, fák, köves partoldalú folyó, sziklák, stb. biztosítják, hogy tényleg valódi táj képét idézze vissza. Maga a híd is gondos munkával készült, látható, hogy tervezője átgondolta, hogyan építene meg a valóságban, illetve hol és hogyan kellene megerősíteni. Igen szellemes, ahogy a mindennapi otthonokban található alapanyagokat felhasználta az építésénél (pl. tűzőkapcsokból készítette a híd korlátját, hurkapálcákból a híd gerendáit, hullámpapírból a terepasztal merevítőit, stb.). A modell látványosan érzékelteti az úttesten található különböző tereptárgyakat is.

Modrovits István és Hegedűs Milán 9.A osztályos tanulók ívhídja - a bírálók szerint - jó ötletadó lehetett volna Makovecz Imre számára is, mert olyan újszerű formát képzel el egy híd számára, mint amilyenek neves építészünk rajzasztalán formálódtak.

A pályaműveket a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban állították ki, a látogatók teljes képet kaphatnak arról, hogy milyenek a hidak, hogyan épülnek fel, milyen szerkezeti sajátosságaik vannak.
További érdekességek a híd-makett versenyről>>

Módosítás: (2014. május 21. szerda, 06:57)